EMDR & RDI bij trauma en angst


Wat is EMDR:

EMDR is de afkorting van "Eye Movement Desensitization and Reprocessing" Dit is een therapievorm bedoeld voor mensen die een specifieke angst, gevoel of nare gebeurtenis willen verwerken.

 

EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. Bij EMDR hou je in tegenstelling tot hypnose de ogen open. Ik zal twee vingers voor het gezicht houden, die gevolgd moeten worden met de ogen. Het hoofd mag niet mee bewegen. Ik zal je dan vragen om te denken aan het gene waar je van af wil, bijv. de angst. Door het blijven volgen van mijn vingers krijgt het brein als het ware even een kleine kortsluiting. Hierdoor kunnen emoties die vast zitten in het brein losgelaten worden.

 

Ik ga bij behandeling uit van 'medium zwaar' redelijk recent trauma denk aan een auto-ongeluk. Ernstige gevallen zoals PTSS kan ik wel doorverwijzen, maar behandel ik zelf niet. Daarnaast ga ik uit van een in basis gezonde geest. EMDR is een mooie snelle methode om afscheid te nemen van wat jou niet meer dient.

 

Wat is RDI:

RDI is de afkorting van “Resource Development and Installation” Dit is een manier om jou persoonlijke draagkracht van te vergroten. Tijdens een RDI-sessie werk ik met jou positieve eigenschappen en vaardigheden; genaamd hulpbronnen. Deze hulpbronnen worden tijdens de sessie gebruikt om moeilijke situaties in de toekomst, het hoofd te bieden

 

Ook hier werk ik met over stimulatie van het brein door middel van het bewegen van mijn vingers. RDI is zeer effectief bij faalangst en bij het stoppen met roken. Tijdens de RDI-behandeling wordt de aandacht exclusief gericht op ervaringen van positieve aard en een ik-versterkend karakter.

 

Ik zet RDI wordt niet in bij trauma, hier beheers ik andere technieken voor.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen? Neem gerust contact met me op via de contact pagina. 

 

Zwangerschap . kinderen . miskraam . Verslaving . HypnoBirthing . hypnobirthing . relatietherapie . relatieprobleem . scheiden . afvallen . zelfhypnose . stoppen met roken . strijen .  hypnose . hypnotherapie . burn-out . stress . onderbewustzijn . psychodynamisch . therapie  . Gorden method . hypno . spiritueel . psycholoog . depressie . pesten . kinderen . EMDR . EFT . voice dialogue . ITP . Tapping . trauma . zekerheid .  onzekerheid .  vrouwen . oervrouw . vrouwenproblemen . zelfmoord . angst . pijn . chronische pijn . PDS . dieet . help . huiselijk geweld . vreemdgaan . hypnotherapy . hoekshe-waard . Hoeksche waard . Strijen . slaapprobleem . probleem