Lomi Lomi, De helende Massage uit Hawaii


De Lomi Lomi massage komt vanaf Hawaii en is een oeroude heilzame massagevorm. Bij de ‘joint rotations’, of ‘bone washing’ zoals het op Hawaii wordt genoemd, worden de gewrichten losgemaakt.

 

Onze gewrichten zijn delen van ons lichaam die met bijna iedere andere massage worden overgeslagen. Toch zijn het juist onze gewrichten die veel te voortduren krijgen. We slaan de lichamelijke reactie op emoties op in onze gewrichten. Vaak hebben we dit niet door, maar we slepen ongemerkt veel negatieve emotie en leed van vroeger met ons mee. Hierdoor kan je vermoeid en overprikkeld raken. Bij deze techniek wordt er juist wel aandacht besteed aan deze vaak verwaarloosde lichaamsdelen. Met zachte rekkingen en draaiingen worden de gewrichten losgemaakt om ruimte te geven en oud leed los te laten.

 

Deze techniek geeft letterlijk een zucht van verlichting. Dit is een therapeutische massage vorm die gecombineerd kan worden met een reguliere Lomi Lomi massage.

 

Bij de massage lig je op de tafel en in tegenstelling tot standaard massages is het niet nodig ontkleed te zijn. Wel moet de kleding los om het lijf zitten om zo strekkingen mogelijk te maken (bijvoorbeeld yoga kleding). Voor deze massage wordt dan ook geen olie gebruikt. Omdat Lomi Lomi een ‘way of life’ is en geen standaard massageroutine is, kan van tevoren niet aan worden gegeven hoe lang de massage duurt. Reken met deze behandeling op zeker 1,5 uur. Iedereen krijgt precies wat hij/zij nodig heeft. Voorafgaand aan de massage gaan we even rustig zitten en bespreken we dingen die belangrijk zijn in jouw leven. Liefdevol en zonder oordeel zal ik naar je luisteren.

 

Ook na de massage nemen we even rustig de tijd om weer te landen in het hier en nu, zodat je opgewekt en fris de deur uit gaat. Door de intensiteit van deze massage wordt het afgeraden hierna nog inspannende activiteiten te ondernemen.

 

(Foto Kumu Pauline Trum) 

 

Hypnose . hypnotherapie . Relatietherapie . Burn-out . Oud-Beijerland . Rotterdam . Dordrecht . Krimpenerwaard . Hoekshe waard . Braband . Zeeland . Moerdijk . Barendrecht . Numansdorp . Klaaswaal . Heinenoord . Spijkenisse . Ridderkerk . Mijnsherenland . Westmaas . Afvallen . Dieet . Angst . Boosheid . Stoppen met roken . Misbruik . Trauma . Depresief . EFT . EMDR . RDI