Wat is oerkracht-coaching?

Oerkracht is kort gezegd de kracht die diep in jezelf zit, die kracht die je uit je tenen kan halen om nog net even wat langer door te gaan. Die kracht om als ouder midden in de nacht op te staan om je kind te troosten. De kracht die je als vriend hebt om naar je vriend toe te rijden, ook al heb je de hele dag gewerkt en is het anderhalf uur rijden. Die kracht gaat gepaard met je intuïtie, jouw innerlijk weten. Die oerkracht kun je activeren. Wakker schudden, en ook inzetten om momenten dat je het niet alleen maar uit uiterste noodzaak doet. 

 

Oerkracht is een tem afkomstig uit het sjamanisme. Een leefwijze die al eeuwen lang verspreid over de hele wereld uitgevoerd word.  Sjamanisme is oerkracht, je instinkt je intuïtie, iets wat we allemaal kennen maar waar we soms zo ver vanaf zijn komen te staan. Alle sjamanisme en oerkracht behandelingen brengen je juist weer in connectie met je innerlijke oerman of vrouw. Vind je roots terug, en wees weer gewoon mens. 

 

Voorbeelden van culturen waar sjamanisme nog onderdeel zijn van het dagelijkse leven: Hawaii, de native Americans in Noord- en Zuid-Amerika, verschillende volkeren in Siberië, Mongolië, China, Zuidoost-Azië en Afrika en de Aboriginals in Australië. Maar tegenwoordig komt het ook weer meer op in Europa. Voorheen schuilgaand onder nemen als Wicca en paganisme, begint sjamanisme weer meer de echtheid te krijgen die het ooit had. Begrijp me goed, sjamanisme is geen ‘make believe’ het is geen heksje spelen. Sjamanisme is juist met je voeten in de klei, down to earth. Het staan in de oerkracht, connectie maken met jezelf en anderen.  

Wat doen we bij oerkracht-coaching?

Oerkracht coaching kan helpen bij mensen die onzekerheid ervaren of het gevoel hebben de connectie met zichzelf of andere kwijt te zijn. Tijdens een consult, wat ongeveer 1,5 uur duurt zet ik een combinatie van oude en nieuwe technieken in om jou te helpen. Hoorbeelden hiervan zijn: je eigen ruimte claimen, en connectie maken met jou innerlijke totemdier, om hier kracht uit te putten.

Ik help je door middel van klank, meditatie en lichaamswerk (massage) om je oerkracht te vinden en deze in te zetten om jouw levensdoelen te behalen. Niet zweverig dus, maar juist ‘down to earth’. Met je voeten in de klei, zoals de sjamanen dat al duizenden jaren doen. 

 

Ieder mens is uniek en daarom is iedere behandeling uniek. Het kan zijn dat je bij me komt met een specifieke hulpvraag en misschien zelfs al oplossingen kan aandragen. Maar vaak is het veel algemener, en komt iemand bij me met een ‘gek’ gevoel of vage lichamelijke klachten. Allereerst zullen we samen ontdekken wat de exacte hulpvraag is. Soms is dat niet gelijk duidelijk, want soms zijn het meerdere verstrengelde klachten.

 

Wanneer je voor het eerst in mijn praktijk komt, zullen we beginnen met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit informele moment zullen we de klachten bespreken en stel ik een behandelplan op. Dit zal bestaan uit een combinatie van verschillende therapeutische technieken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klanktherapie, massage of een ritueel om zaken af te sluiten. De kans is ook groot dat we naar buiten gaan voor een therapiesessie in het bos. Tijdens een lange wandelsessie werken we dan aan de klachten.

 

Geen enkele sessie is hetzelfde en uiteraard doe ik alles in overleg, Voor wij een traject starten weet je precies waar je aan toe bent en zal ik elke stap uitvoerig bespreken met je. Het is uiteindelijk jouw proces dus uiteraard heb je daar zeggenschap in. Ik ben geen huisarts en zal dus niet vertellen wat je wel of niet moet doen. We zoeken samen naar oplossingen; ik heb de therapievormen en jij hebt de oplossing, we moeten hem alleen nog even zien te vinden.

 

Ben je nieuwsgierig geworden? neem contact op. 

 

Sjamanisme, druid, shamanism, wicca, healing, earth, vrouwentherapeut, klanken, zang, muziek. Hypnose . hypnotherapie . Relatietherapie . Burn-out . Oud-Beijerland . Rotterdam . Dordrecht . Krimpenerwaard . Hoekshe waard . Braband . Zeeland . Moerdijk . Barendrecht . Numansdorp . Klaaswaal . Heinenoord . Spijkenisse . Ridderkerk . Mijnsherenland . Westmaas . Afvallen . Dieet . Angst . Boosheid . Stoppen met roken . Misbruik . Trauma . Depresief . EFT . EMDR . RDI  . spiritueel . healing . reiki . healing . shamaan . shaman . sjamaan . sjamanistisch . zelfontplooing