Elkaar (weer) leren kennen


Het gebeurt vaak dat je als stel wordt gezien als één persoon met één identiteit. Er zijn zelfs mensen die er een sport van maken, stellen hun namen te combineren tot één naam. Denk bijvoorbeeld aan "Angelina Jolie en Brad Pitt" dit (voormalige) koppel werd al snel bestempeld als "Brangelina". Twee personen worden zo hetzelfde gemaakt. Wat de één wil of vind zal de ander ook wel willen en vinden.

 

Ik ben gelukkig getrouwd, woon al jaren samen en heb een dochter van 2,5. Betekent dat dat het altijd liefde, lust en begrip is hier thuis? Nee natuurlijk niet! We zijn immers geen gezamenlijk persoon. We zijn twee personen met onze eigen ideeën, meningen, en proces, die er voor kiezen in dit moment een leven met elkaar te delen. Mensen vragen aan mij wat de agenda van mijn partner is. Natuurlijk heb ik wel inzicht in zijn agenda maar dat wil niet zeggen dat ik afspraken maar voor hem. Wanneer iemand vraagt aan mij wat mijn partner wil, of vindt. Is mijn antwoord meestal: "Dat weet ik niet, dat moet je aan mijn partner vragen." Natuurlijk weet ik globaal wel wat hij zou vinden van bepaalde situaties. Maar dan nog is het niet aan mij om zijn mening te vertolken, het is immers zijn mening.

 

Deze realisatie is ook erg belangrijk om een fijne relatie te behouden met elkaar. Jij bent jij, jouw partner is ook zichzelf. Kleine aanpassingen voor elkaar doen is prima. Fundamentele aanpassingen doen in jouw zijn, omdat je partner dat wil, is niet de bedoeling. Andersom ook niet, laat je partner ook zijn wij hij/zij is. Je hebt toch niet voor niets voor deze partner gekozen?

 

Je kan alleen veranderen hoe je met elkaar om gaat. Dat is wat we doen bij relatietherapie. 

 

Concreet in de sessie:

Voor het beste resultaat wordt dit traject gecombineerd met individuele sessies "jezelf leren kennen" Hierdoor leren jullie los van elkaar oké te zijn met wie je bent. Daarnaast kunnen we gaan werken aan jullie als stel. In een relatie begon het vaak met verliefdheid, maar een aantal jaar verder is dat soms een verre herinnering geworden. Iedereen leert of, slaat soms een ander pad in. Dan moet de relatie ook weer bijgesteld worden. Weer even gaan zitten en luisteren naar elkaar. Wie bij jij? Wie ben ik? In mijn sessies leren jullie weer met elkaar in gesprek te gaan. Je hoort en ervaart wat er om gaat in het hoofd van jouw partner, en ontwikkelt begrip voor elkaar. 

 

We beginnen altijd met 5 sessies gezamenlijk en plannen daarnaast de individuele sessies in. De intake gebeurt altijd in twee delen deel een los van elkaar (dit kan ook telefonisch of online) Ik wil namelijk jullie wensen en verwachtingen weten als individu, hierna wil ik jullie wensen als stel weten. Vervolgens gaan we gezamenlijk doelen opstellen waar we in een bepaalde tijd naar toe gaan werken. 

 

Meer weten? Neem gerust contact op. 

Zwangerschap . kinderen . miskraam . Verslaving . HypnoBirthing . hypnobirthing . relatietherapie . relatieprobleem . scheiden . afvallen . zelfhypnose . stoppen met roken . strijen .  hypnose . hypnotherapie . burn-out . stress . onderbewustzijn . psychodynamisch . therapie  . Gorden method . hypno . spiritueel . psycholoog . depressie . pesten . kinderen . EMDR . EFT . voice dialogue . ITP . Tapping . trauma . zekerheid .  onzekerheid .  vrouwen . oervrouw . vrouwenproblemen . zelfmoord . angst . pijn . chronische pijn . PDS . dieet . help . huiselijk geweld . vreemdgaan . hypnotherapy . hoekshe-waard . Hoeksche waard . Strijen . slaapprobleem . probleem . relatie . samen . LGBTQ .