Puber en gezins- bemiddeling


Als ouder kun je er soms een punthoofd van krijgen. Je puber stuitert weer eens boos, verdrietig of verliefd door het huis. Niet te pijlen emoties. Een zijdige gesprekken. Alsof je eigen kind vervangen is door een puber. 

Herkenbaar?

 

Soms is het als ouder lastig om hoogte te krijgen van je puber. Een puberhoofd is een complex systeem wat vooral een overload heeft aan hormonen. Veel ouders denken, prima ik zing deze jaren wel uit het gaat van zelf over. 

Maar 5 a 6 jaar is een behoorlijke tijd om 'even uit te zingen' 

 

Vrees niet, een gewoon gesprek en het stellen van grenzen is absoluut niet onhaalbaar. Ik kan jullie hierbij helpen. 

Ook jullie kunnen een gewoon gesprek voeren.

 

Breng de rust weer terug in huis, stel samen langdurige doelen en maak het weer gezellig. 

 

Ik werk zowel in mijn praktijk als aan huis. Ik doe dit door eerst alleen met de puber in kwestie een gesprek aan te gaan, ik wil van hem/haar horen wat er speelt. Ik zal heel duidelijk zijn, ik ben onpartijdig. Het enige wat ik voor jullie wil is helpen weer een fijn en veilig thuis te creëren voor alle gezinsleden. 

 

Wanneer ik helder heb wat de wensen van de puber zijn zullen we gezamenlijk in gesprek gaan. De puber zal dat wat hij met mij gedeeld heeft ook met zijn/haar ouders delen. Of ik doe dat, hierin kan ik een tussenschot zijn voor jullie, een mediator die zorgt dat er een effectief wederzijds gesprek is. Vanaf hier gaan we doelen stellen hier gaan jullie gezamenlijk aan werken. Hierbij worden er afspraken gemaakt en stellen we een beloning- en strafsysteem is waar de puber zelf aan mee denkt. 

 

Over het algemeen starten we met 5 sessies van een uur, hierin werken we steeds een stap verder en stellen we steeds weer nieuwe doelen, of werken deze bij. Zo kunnen jullie weer tot elkaar komen, en hoeven jullie niet te wachten tot de pubertijd over gewaaid is. 

 

Ook pubers met problematiek of trauma’s zijn bij mij welkom. Ieder traject is uniek, hierom is het belangrijk vooraf een intake te doen met jullie, hierin kan ik jullie een indicatie geven van wat ik kan betekenen voor jullie gezin. 

Ook wanneer er jongere broers of zussen zijn kunnen deze betrokken worden in de probleemoplossing, zodat het hele gezin weer in balans komt.

 

Meer weten? Neem gerust contact op. 

puber . tiener . relatie . thuissituatie . veilig . Zwangerschap . kinderen . miskraam . Verslaving . HypnoBirthing . hypnobirthing . relatietherapie . relatieprobleem . scheiden . afvallen . zelfhypnose . stoppen met roken . strijen .  hypnose . hypnotherapie . burn-out . stress . onderbewustzijn . psychodynamisch . therapie  . Gorden method . hypno . spiritueel . psycholoog . depressie . pesten . kinderen . EMDR . EFT . voice dialogue . ITP . Tapping . trauma . zekerheid .  onzekerheid .  vrouwen . oervrouw . vrouwenproblemen . zelfmoord . angst . pijn . chronische pijn . PDS . dieet . help . huiselijk geweld . vreemdgaan . hypnotherapy . hoekshe-waard . Hoeksche waard . Strijen . slaapprobleem . probleem