Hypnotherapie


Hypnotherapie is een (psycho)therapie waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel. Hierbij wordt het onderbewuste ingezet om lopende problematiek of ongewenste gewoontes en zelfs lichamelijke pijnen op te lossen. Iedereen heeft een onderbewustzijn. Dit is als een grote bibliotheek waar we alles uit ons verleden in opslaan, soms zonder ons hiervan bewust te zijn. Hierdoor kunnen we ons uit balans voelen maar niet goed weten wat er aan de hand is. Soms zijn er lopende, bewuste problemen zoals overgewicht of een gewoonte of angst die ons goed in de weg kunnen zitten. Al deze problematiek is op te lossen met hypnose.

 

Sommige mensen hebben bij Hypnotherapie, door films en theater, een wat vervelende associatie. Ik krijg regelmatig de vraag of de hypnotherapeut haar patiënten alles kan laten doen. Het korte antwoord is; Nee, dat kan niet. Jij doet in hypnose nog steeds wat je wilt doen. De hypnose zelf kan aan voelen als een soort halfslaap. En net als bij slapen, kun je gewoon weer wakker worden. Jij hebt de controle. 

 

De kans is groot dat je regelmatig in hypnose bent. Denk aan dat moment dat je een lang stuk moest autorijden en zo ver in gedachten verzonken was, dat je je niet realiseerde dat je al een groot stuk had gereden. Of het moment dat je naar de tv of een boek staart en even niet meer weet waar het nou over ging. Dat is je hoofd dat probeert ruimte te creëren. Zie het als een computer die af en toe moet worden opgeschoond. 

 

Je kunt met diverse hulpvragen bij mij komen. Wanneer je geen duidelijke hulpvraag hebt, kan ik helpen deze te formuleren. Hieronder een reeks voorbeelden van hulpvragen die ik behandel onderandere: 

 

·         Zelfacceptatie

·         Stoppen met roken 

·         Afvallen 

·         Onzekerheid

·         Angst

·         Keuzestress

·         Nachtmerries

·         Voorbereiding op of verwerking van levensverandering (bevalling, trouwen, scheiden)

·         Persoonlijke groei

·         Stress

·         Assertiviteitstraining

·         Burn-out

·         Concentratie problematiek

·         Ontslag

·         Depressiviteit

·         Slaap problematiek

·         Pijnbestrijding

·         Bewustwording

 

Hypnotherapie is de deur naar jou onderbewuste. Het helpt jou antwoorden te geven op problemen waar je soms al jaren mee loopt. 

 

Staat jouw specifieke hulpvraag niet in dit lijstje of wil je meer uitleg over hypnotherapie? Neem dan gerust contact met me op.

Hypnobirthing , afvallen , zelfhypnose , stoppen met roken , strijen ,  hypnose , hypnotherapie , burn-out , stress , onderbewustzijn , psychodynamish , psychodynamishe , therapie , therapie , wandeltherapie , Gorden method , hypno , relatietherapie, spiritueel , reiki , psycholoog , depressie , pesten , kinderen , massage