Wandeltherapie


Na een wandeling in de natuur voel je je vaak beter en heb je meer energie. Je hebt bewogen en geademd tussen het levende groen. Hieruit is de Wandeltherapie ontstaan, waarbij we naast wandelen, ook de lopende zaken uit jouw leven bespreken. We kiezen samen een plek voor deze wandeling, bij een mooi stuk natuur dat bij jou past.

 

De kracht van deze therapievorm is dat we naast elkaar lopen waardoor er geen oogcontact hoeft te zijn. Hierdoor ervaar je het praten als minder confronterend en zal het dus makkelijker gaan, ook over de moeilijkere onderwerpen. Daarnaast is jouw lichaam aan het werk en zal de geest minder afgeleid zijn, waardoor het spreken makkelijker gaat.

 

De manier waarop je wandelt vertelt me veel over jou als persoon, denk hierbij aan houding en tempo. Dit helpt mij jou beter te helpen.

 

Wandeltherapie is een laagdrempelige therapie en hierbij is het niet noodzakelijk dat er een dringende hulpvraag is. Het kan ook gewoon een prettige afwisseling zijn. Soms is het fijn even te praten met iemand waarvan jij weet dat jouw zorgen, twijfels en geheimen veilig zijn. Er bestaat geen oordeel en je kan dus alles delen. Laat de wind je woorden wegblazen en je hoofd loopt vanzelf leeg. Samen in de natuur wandelen, ook zonder woorden, wordt door veel mensen als meditatief en erg fijn ervaren.

Wandelen werkt rustgevend en heeft een positief effect op je gemoedstoestand. Je bent zowel lichamelijk als geestelijk in beweging: jij bent je eigen pad aan het volgen. Ik bepaal niet waar jij heen gaat, ik loop alleen met je mee en ondersteun jou bij het zetten van goeie stappen.

 

Ontdek zelf wat wandeltherapie voor jou kan doen! 

 

Hypnobirthing , afvallen , zelfhypnose , stoppen met roken , strijen ,  hypnose , hypnotherapie , burn-out , stress , onderbewustzijn , psychodynamish , psychodynamishe , therapie , therapie , wandeltherapie , Gorden method , hypno , relatietherapie, spiritueel , reiki , psycholoog , depressie , pesten , kinderen , massage